Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2008 11:58 - ДЕКЛАРАЦИЯ на Българската асоциация за външна политика
Автор: bfpn Категория: Политика   
Прочетен: 2369 Коментари: 0 Гласове:
0



В рамките на 20 дни президентът на България Георги Първанов бе домакин на две държавни посещения. Българската асоциация за външна политика изразява сериозна загриженост за различния подход от протоколна гледна точка към визите на президента на Руската федерация Владимир Путин и на унгарския президент Ласло Шойом.

При първото посещение целият път от аерогара „София“ до резиденция „Бояна“, включително районът около Националния дворец на културата, бяха осеяни за 4-5 дни с националните знамена на България и на Руската федерация. Този факт можеше да се тълкува като промяна в протокола при държавна визита. За изненада, при второто посещение бе спазена българската протоколна практика от последните години и националните флагове на България и на Унгария бяха поставени само на сградите на държавните институции, в които бяха проведени официалните срещи.
Българската асоциация за външна политика е убедена, че такъв неравнопоставен подход към държавните глави на Руската федерация и на Унгария е недопустим от политическа, протоколна и морална гледна точка.

Българската асоциация за външна политика настоява президентът Георги Първанов да възложи на компетентни органи да проучат причините за двойнствения подход към двете визити. Само по такъв начин българският държавен глава ще докаже, че проявява еднакво уважение към   своите високопоставени гости, независимо коя страна представляват.





Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив