Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2008 17:39 - За банята, дипломатите и дипломацията......
Автор: bfpn Категория: Политика   
Прочетен: 3193 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 02.04.2008 17:40



Идентифициран е един от проблемите във функционирането й. Още по-радващото е, че са посочени пътищата за преодоляване на неуредиците.

От кога българинът си мечтаеше за подобна вярна и обслужваща го бюрокрация. Става дума за прословутото откритие на Ивайло Калфата, както галено го наричат подчинените му, че служителите във ведомството му съвсем са се разпасали и трябва да се постегнат.

Оказва се, че според министъра тези, които ни представят пред света, било у нас, било в чужбина, ходели лошо облечени, кипрели се с дрешки, предназначени за дискотеките, пък даже и пропускали да минат през банята на път за престижното учреждение.

Починът е дипломатическите ни кадри да преминат курсове по обучение - облекло, маниери и т.н. с оглед преодоляване на така наречения „фейс контрол", за да могат да проникнат в бялата сграда на ул. „Александър Жендов" № 2 и се заемат с отговорните си задължения за осъществяване на външната ни политика.

Поздравления! Близо четвърт век съм свързан с МВнР (моля да не се бърка с МВР, по проблемите на което външният министър също е взел отношение тези дни в качеството си на заместник-премиер), но подобна смехория, обиждащата целия персонал не бях чувал.

Тя съперничи само на реализираната от предшественика на Калфин идея да се постави на официалния вход едно картонено возило от бившата ГДР, което предизвикваше недоумението и ироничните коментари на всички, които влизаха в министерството.

Ако назначенията в стил играта „3, 5, 8", повече известна като „Блато", чието начало постави Соломон Паси, са толкова кошмарни, няма да се мине с едното къпане и обличане.

Още повече се разбра, че някои служителки предпочитат разсъбличането на показ плюс документалистика и медийно разпространение.

Други, дори заместник-министри, дадоха повод да се заговори за МВнР с пренебрежение и ирония, заради международни и вътрешни гафове, коментари не на място, както и притежание на безброй лични документи и други, и други.

Тези дни научихме от журналисти с постоянно запазено място в авиона за екзотични пътувания, че президентът бил лансирал идея за посредническа роля на България за преодоляване проблемите между израелци и палестинци. Супер!

„Погребахме" полувековните усилия на великите сили, които според „Дондуков" 2 са се провалили при помиряването на тези два народа и сега ние ще се заемем.

За това държавният глава е осведомен и подготвен, поради, което е и активен.
За скандалите в МВР - все още не е. Чакаме го. Когато се запознае, ще се радваме да ни каже мнението си. Може пък и да реши да се намеси,... неофициално.

Все едно, дано да постъпи така, както очаква нормалната част от българската общественост! Не знам Външно ли му е внушило тази авангардна идея за палестино-израелски диалог на наша територия (леле колко терористи, спецченгета и тайни агенти ще се изсипят) или не, но тъй като дипломатите ще бъдат заети с къпане и обличане, бих му препоръчал като легитимация за държавната му разходка до Китай, за Олимпиадата, да предложи на любезните му домакини да посредничим между тибетците и китайците за преодоляване на противоречията, успокояване на обстановката в Лахса и завръщането на Далай-лама.

Другата възможност за българска дипломатическа активност и разходката за сметка на данъкоплатеца да Великата китайска стена е да се инспирира намирането на подходи за подобряване контактите между Пекин и Тайпе.

И при този проблем можем да използваме експертиза, както и помещения на наша територия за преговори.
Приятен полет до Китай и отново приемете моите благодарности! Спокоен съм...




от Светлозар Панов



Гласувай:
0



1. анонимен - Полюция
03.04.2008 22:03
Лицето да не забравя, че е от списъка на ченгетата, каквито с лопата да ги ринеш във Външно - къпани ил не !
цитирай
2. eien - И от позицията на тези 25 години в МВнР и също сегашния постинг,
04.04.2008 14:20
какво мислите за случая с държавната служителка от същото ведомство - Лила?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив